У травні можуть визнати європейську перспективу України – дипломат

Четвер, 20 листопада 2014, 12:06

У Європейському союзі іде діалог про шляхи визнання європейської перспективи  України, Молдови та Грузії, однак це визнання точно не буде "повноцінним".

Про це повідомив посол Польші у Грузії Анджей Чешковский учасникам Форуму громадянського суспільства Східного партнерства, який проходить у Батумі, повідломяє "Європейська правда".

"Польша підтримує визнання європейської перспективи для декількох країн Східного партнерства, а саме України, Молдови та Грузії. Ще декілька країн дотримуються такої ж думки", - констатував він.

Як відомо, зовнішньополітичні рішення ухвалюються в ЄС виключно консенсусом, тобто потрібна згода всіх країн ЄС. Через це, за словами посла, наразі ведеться пошук прийнятного компромісу.

"Ми свідомі того, що нині зарано сподіватися на визнання всіма країнами Євросоюзу повноцінної перспективи членства цих країн в ЄС. Але ми сподіваємося, що до Ризького саміту (Східного парнерства) ми зможемо досягти позитивного результату. І зараз іде робота над цим", - повідомив він.

Дипломат не уточнив, в чому полягає компроміс та "неповнота" перспективи членства.

Водночас дипломатичні джерела "Європейської правди" підтверджують, що такий діалог триває, та уточнюють, що предметом дискусії є не "сутність" перспективи, а її назва, яка має не викликати заперечень з боку деяких країн Західної Європи.

"Франція ніколи не погодиться на "перспективу членства" тільки тому, що там є слово "членство". Тому обговорюються інші варіанти назви", - розповів співрозмовник "Європейської правди".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News