Чорновіл: Побиття студентів Майдану організував екс-шеф Путіна

Четвер, 20 листопада 2014, 13:44

Екс-депутат від Партії регіонів Тарас Чорновіл каже, що екс-заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович прийняв рішення про побиття студентів на Майдані в листопаді 2013 року, бо мав підтримку Росії через зв’язки з Путіним.

Про це він розповів в інтерв’ю Тиждень.ua.

"Ніч на 30 листопада єдина, коли на Майдані не було депутатів. І чи потрібна була зачистка Януковичу? Це тупість і дурість. Право на існування має ось який варіант: до цих подій причетний Володимир Сівкович, заступник Андрія Клюєва", - каже Чорновіл.

"Усі забувають про один його тил. Він колишній начальник Путіна", - додає екс-депутат.

"Коли Сівкович був у опалі, той (Путін – ред.) приїжджав із неофіційним візитом в Україну. Відразу ж лідер РФ вирушає в резиденцію і каже, що зустрінеться з Кучмою лише коли побачить Сівковича (а того, до речі, вже готували під арешт). Коли Путін поспілкувався з екс-шефом, усі проблеми в останнього зникли", - розповідає експерт.

На думку Чорновола, Сівкович підставив Клюєва:

"11 грудня всі на вухах стояли, запитували себе: "Чому Янукович погнав спецназ зачищати Майдан, коли є Нуланд і Ештон?" Це не була зачистка. Взяти його можна було без проблем. Натомість, здається, створювалася картинка. Відчуття, що був договорняк, але ті, хто з боку Майдану, не зовсім розуміли, хто і для чого це робить".

***У біографії Володимира Сівковича значиться, що з 1983 року він працював в органах КДБ СРСР, а в 1990–1992 роках - працював за кордоном, в Німеччині.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування