Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Випускники шкіл на території бойовиків не зможуть отримати українські дипломи

Четвер, 20 листопада 2014, 17:35

Випускникам шкіл Донецької області, розташованих на окупованих територіях, документи про освіту українського зразка видаватися не будуть.

Про це повідомили в прес-службі Донецької облдержадміністрації в четвер.

Для того, щоб випускник мав можливість отримати такий документ і, відповідно, вступити до вищого навчального закладу України, йому необхідно перевестися на звільнену територію.

Департаментом освіти і науки Донецької облдержадміністрації розроблено спрощений механізм такого переведення.

Відповідне доручення отримали всі міські та районні відділи освіти на українській території.

В ОДА наголосили, що для переведення на навчання у підконтрольні українській владі навчальні заклади не обов'язково переїжджати на нове місце проживання.

Досить оформити дистанційне або індивідуальне навчання, або екстернат. Для цього батькам необхідно звернутися до відділу освіти будь-якого українського міста чи району Донецької області з такими документами: заява, свідоцтво про народження або паспорт та документ про освіту (якщо є).

"У зв'язку з тим, що представники так званої "ДНР" перешкоджають видачі документів, необхідних для переведення дітей на вільні території (свідоцтва про закінчення дев'яти класів, довідки, особисті справи), департамент освіти і науки облдержадміністрації зобов'язав міські та районні відділи освіти приймати таких учнів при наявності навіть мінімального пакета документів, зазначеного вище ", - йдеться в повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування