У Харкові діють терористи під керівництвом спецслужб РФ – прокуратура

П'ятниця, 21 листопада 2014, 12:14

Прокуратура Харківської області та Служба безпеки України заявляють про дію терористичної організації "Харківські партизани" під керівництвом спецслужб Росії в регіоні.

Про це заявили на прес-конференції прокурор області Юрій Данильченко та начальник Управління СБУ в області Олександр Пивоваров, повідомляють "Українські новини".

"Протягом липня-листопада на території Харківської області діє терористична організація під назвою "Харківські партизани", – зазначив Данильченко.

За його словами, розгалужена агентура, яка входить до складу організації, постійно підживлюється матеріально і тактично з Росії.

Основною метою організації, додав він, є вчинення терористичних актів, пошкодження та знищення важливих об'єктів народного господарства, оборонних об'єктів, дестабілізація громадського порядку в місті та області, залякування населення, порушення громадської безпеки.

Учасники організації застосовують зброю і вибухові пристрої.

За інформацією правоохоронців, члени цієї організації причетні до скоєння 12 терористичних диверсійних актів.

Данильченко підкреслив, що органи СБУ, внутрішніх справ, прокуратури фактично працюють цілодобово для того, щоб не дозволити дестабілізувати ситуацію в області та місті.

Пивоваров зазначив, що основний склад диверсійних груп – харків'яни, частина з них брали участь в Антимайдані, частина завербована вже ними.

"Очолюють всю цю роботу з дестабілізації спецслужби Російської Федерації", – повідомив він.

Встановлено 10 діючих на території Харкова диверсійно-розвідувальних груп.

"Ватажки цієї групи, кілька людей, які проживають зараз в Бєлгороді, використовують фінансові засоби, інструктуються спецслужбами Російської Федерації", – зазначив Пивоваров.

Частина затриманих учасників цих груп повідомили, що вони проходили спецпідготовку під російським Тамбовом, до складу якої входила мінно-підривна, снайперська, диверсійна підготовка.

Як відомо, раніше Служба безпеки України затримала 12 диверсантів за підозрою в причетності до вибуху 9 листопада в рок-пабі "Стіна" в Харкові.

Увечері в четвер біля Харківського військового госпіталю прогримів вибух. Ніхто не постраждав.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування