У Москві після акції на підтримку Євромайдану затримали п'ятьох людей

П'ятниця, 21 листопада 2014, 21:28

У Москві затримали п'ятьох людей після неузгодженої акції у зв'язку з річницею початку Євромайдану, яку активісти влаштували на Софійській набережній біля Великого кам'яного моста.

Про це в п'ятницю, 21 листопада, повідомляє сайт проекту "ОВД-Инфо", що займається допомогою затриманим на акціях.

"Після акції, коли її учасники перебували на Болотній площі, було затримано п'ять осіб, решті вдалося втекти. Зараз затримані перебувають в ОВС Якиманка", - сказав співрозмовник УНІАН.

В акції взяли участь близько 15 осіб. Вони розгорнули прапор України та банер з написом "Учора Київ, завтра Москва" і влаштували ходу на Софійській набережній.

Під час ходи палили фаєри і скандували популярні гасла Майдану.

Всі фото - MARTIN
 
 
 
 
 Всі фото - MARTIN

У зв'язку із ходою рух транспорту був тимчасово перекритий. Акція пройшла швидко і закінчилася ще до приїзду поліції.

Як зазначає УНІАН, місце проведення ходи вони до останнього моменту тримали в секреті, щоб приховати цю інформацію від співробітників поліції.

Станом на 1:40 22 листопада. Чотирьох затриманих раніше на Болотній площі активістів залишають на ніч в ОВС Якиманка до суду: Ільдар Дадін, Олександр Шелковєнков, Ірина Калмикова та Олена Захарова.

П'ятий, неповнолітній, затриманий був відпущений раніше з ОВС.

Яке саме порушення вказуватиметься в протоколах затриманих, невідомо, але швидше за все, йдеться про статтю 19.3 Кодексу про  адміністративні порушення РФ.

Джерело відео - Андрій Новічков, grani.ru

Дождь

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News