Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна і світ вшанували пам’ять жертв Голодомору

Субота, 22 листопада 2014, 19:37

В Україні і світі вшанували пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років.

У Києві до Меморіалу пам’яті жертв Голодомору запалити свічки прийшли кияни, представники всіх релігійних кофесій, а також президент Петро Порошенко з дружиною.

Усі фото - Дмитра Ларіна

У Харкові в суботу відбулися молебень і хода пам'яті жертв Голодомору. Молебень відбувся біля пам'ятного хреста, встановленого в Молодіжному парку. Присутні пройшли поминальною ходою до пл.Свободи.

На чолі колони (до 200 осіб) йшли дівчата та юнаки в національних костюмах з прапором України, снопом колосків і калиною. На пл.Свободи учасники акції вшанували хвилиною мовчання пам'ять жертв Голодомору і виклали хрест і запалених лампад.

У Запоріжжі пам'ять жертв Голодомору також вшанували траурною ходою по центральному проспекту міста.
Близько сотні жителів міста пройшли ходою по проспекту Леніна. Серед учасників ходи - безпосередні свідки Голодомору в Запорізькій області, а також діти і внуки загиблих від голоду.

Люди несли ікони, свічки та плакати - "Герої не вмирають", "Україна понад усе", а також з фотодокументами, підтверджуючими факти Голодомору в Запоріжжі в Україні.

Пам'ять жертв голодоморів вшанували у Краматорську, в акції взяли участь керівники області, міськради і представники громадськості. Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих у роки голодоморів, а священнослужителі Української православної церкви Київського патріархату відслужили панахиду.

У Львові і Слов`янську відбулася поминальна акція за жертвами Голодомору: в обласному центрі біля пам'ятника Шевченку молодь роздавала перехожим листівки, свічки та пшеничні колоски. Такі самі колоски львів'яни передали активістам Слов'янська.

Також у Львові місцева влада виділила кожному львів`янину, який пережив Голодомор, грошову допомогу.

У Москві у посольстві України відбулася церемонія вшанування пам’яті за участю дипломатів, Національного культурного центру України у Москві, а також представників української громади.

Учасники церемонії поклали квіти до Пам’ятного знаку жертв Голодоморів, вшанували пам’ять невинних жертв хвилиною мовчання та запалили свічки.

Фото - МЗС 
 

Українська правда,  Интерфакс-Украина, Hromadske TV, Укрінформ   

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування