Чубаров: У Криму - злочини проти людяності, татар витісняють за межі півострова

Неділя, 23 листопада 2014, 16:55

Окупація Криму Росією привнесла на півострів явища, які кваліфікуються як злочини проти людяності, проти корінного кримськотатарського народу розгорнуто тотальний наступ з метою його фізичного витіснення за межі його батьківщини.

Про це у своєму зверненні з нагоди Днем прав людини 10 грудня заявив лідер Меджлісу Рефат Чубаров.

"Окупація Криму Російською Федерацією привнесла на кримську землю страшні соціальні явища, що кваліфікуються міжнародним правом як злочини проти людяності: викрадення і вбивства людей, масові і незаконні обшуки, арешти, судові переслідування і репресії за національною, релігійною і політичною ознаками", - заявив лідер Меджлісу .

За словами Чубарова, щодо  корінного кримськотатарського народу окупаційною владою розгорнуто тотальний наступ з метою його фізичного витіснення за межі батьківщини.

"Початок реалізації такої політики покладено заборонами на в'їзд до Криму Мустафі Джемілєву, Рефату Чубарову, Ісмету Юкселю", - зазначив він.

"Відповідно до норм міжнародного гуманітарного права, на Російську Федерацію покладається повна відповідальність за злочини проти прав людини, що здійснюються на всій території окупованого Криму", - заявив Чубаров.

Чубаров нагадав, що 10 грудня 1948 Генасамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини.

При цьому глава Меджлісу оголосив для всіх кримськотатарських організацій основні гасла для планованих ними заходів у День прав людини 10 грудня - "Ні репресіям і гонінням у Криму!", "Справедливість і людську гідність і для кримських татар!", "Уряду і парламенти держав - членів ООН! Необхідні дієві механізми забезпечення в Криму безпечного проживання корінного кримськотатарського народу та захисту його прав", "Меджлісу кримськотатарського народу  - статус суб'єкта міжнародних переговорів з питань Криму". 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...