СБУ знешкодила терористів, які готували вибух у Харкові

Понеділок, 24 листопада 2014, 10:40

Співробітники Служби безпеки викрили та затримали диверсійно-підривну групу, яка готувала вибух у приміщенні одного із районних відділів МВС, розташованому в густонаселеному районі міста Харкова.

Про це у понеділок повідомляє прес-служба відомства.

У ході оперативно-розшукових заходів СБУ встановила двох членів злочинної групи. Ними виявилися громадяни України, 1964 та 1972 р.н.

Старший із зловмисників працював дільничним інспектором райвідділу, який планувалося підірвати. Його подільник був звільнений з лав МВС раніше та підтримував тісні стосунки з колегою по колишній роботі. Вибуховий пристрій вони планували активувати у час найбільшого скупчення людей у приміщенні райвідділу.

"Незважаючи на те, що останнім часом диверсанти виявляють підвищену активність у Харкові та Харківській області, Служба безпеки просить харків’ян зберігати спокій - наші харківські колеги жертовно і самовіддано працюють для збереження безпеки і спокою харків’ян", - запевнив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

Під час обшуку за місцем проживання одного із зловмисників, було виявлено т.зв. "прилипаючу" міну "СПМ", яку планувалось використати для скоєння терористичного акту.

За вказаним фактом слідчим відділом Управління СБ в Харківській області відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу.

Тривають оперативні-слідчі дії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування