Рятуючись від санкцій, Росія укріплює військові зв’язки з Пакистаном - ЗМІ

Понеділок, 24 листопада 2014, 11:36

Росія намагається встановити військові зв’язки з Пакистаном на фоні збільшення закупок Індією американської зброї.

Про це повідомляє Bloomberg.

Видання нагадує, що на минулому тижні міністр оборони Росії Сергій Шойгу здійснив перший візит керівника оборонного відомства до Пакистану з часів розвалу СРСР і підписав "віхову" угоду про військову співпрацю.

При цьому Шойгу заявив, що світова спільнота "хоче робити бізнес з Пакистаном".

Bloomberg відзначає, що цей договір був укладений у рамках спроб президента РФ Володимира Путіна розширити зв’язки в Азії на фоні все більшої ізоляції Росії з боку США та їх союзників.

Протягом останніх років США перевершили Росію як найбільшого постачальника зброї до Індії, що змусило Москву змінити свою стратегію щодо південної Азії.

Починаючи з 1950 року СРСР і Росія постачали в Індію понад 70% військового експорту, у той час як Пакистан отримував лиш 2%. Більшу частину зброї Пакистан отримував від США та Китаю.

Ще минулого року посол Росії в Індії Олександр Кадакін поставив під сумнів чесність Індії в укладанні військових контрактів.

"Ми знаємо, які трюки використовуються для маніпуляції угодами", – говорив він.

Кадакін додав, що Росія завжди підтримувала Індію і втрата позиції головного постачальника зброї "завдає шкоду нашій репутації".

Сам Путін планує відвідати Індію наступного місяця, щоб зустрітися з прем’єр-міністром Моді у рамках спроб компенсувати збитки від західних санкцій.

Видання зазначає, що нещодавній анонс другого газопроводу в Китай, який є союзником Пакистану, ще більше закріплює переорієнтацію російської енергетичної політики у напрямку Азії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування