У Фергюсон направили більше силовиків, в інших містах США - хвиля протестів

Середа, 26 листопада 2014, 08:55

Акції протесту, що почалися 24 листопада в американському місті Фергюсон, у ніч на 26 листопада охопили понад 170 міст – від Нью-Йорка до Лос-Анджелеса.

Сотні людей, що вважають несправедливим виправдальний вердикт для поліцейського, який застрелив 18-літнього афроамериканця у серпні, вийшли на вулиці Бостона, Денвера, Міннеаполіса, Атланти, Чикаго й Вашингтона, повідомляє "Медуза".

У низці випадків протестувальники на якийсь час блокували рух по автотрасах, включаючи дороги федерального значення.

Однак, на відміну від ситуації у Фергюсоне, де після оголошення рішення присяжних почалися заворушення, переважна більшість акцій протесту в ніч на 26 листопада носили мирний характер.

А в Фергюсоні, штат Міссурі, другий день тривають масові протест через виправдання полісмена, який застрелив чорношкірого підлітка.

Як повідомляє "5 канал" із посиланням на ABC News, після того, як кілька сотень людей зібралися біля департаменту поліції та мерії, почали закидати правоохоронців каміння та пляшки та підпалили патрульний автомобіль, поліція застосувала сльозогінний газ.

У ході зіткнень, що сталися напередодні, постраждали не менше 18 осіб, понад 80 людей було заарештовано.

Влада штату Міссурі направила у Фергюсон додаткові війська, аби не допустити повторення заворушень, які сталися в понеділок, повідомляє "BBC-Україна".

За словами губернатора штату Джея Ніксона, з вівторка охороняти порядок в регіоні будуть 2200 військовослужбовців Національної гвардії США.

Хвилю протестів викликало рішення журі присяжних виправдати поліцейського, який у серпні застрелив 18-річного чорношкірого підлітка Майкла Брауна.

Напередодні в Фергюсоні підпалили десятки будинків, 29 людей затримані, один поліцейський дістав кульове поранення. У вівторок акції протесту також тривали в Нью-Йорку, Вашингтоні та деяких інших містах США.

Адвокати виправданого поліцейського Даррена Вілсона заявили, що рішення журі присяжних було правильним, і наголосили, що нерідко у складній ситуації поліцейські мають лише мить, аби ухвалити складне рішення.

Сам Вілсон в інтерв’ю каналу ABС сказав, що його совість чиста.

Адвокат сім'ї Майкла Брауна, в свою чергу, назвав суд несправедливим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування