Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З початку АТО США надали Україні військову допомогу на 120 млн доларів

Середа, 26 листопада 2014, 10:56

З початку конфлікту на сході України США надали Києву військову допомогу на загальну суму близько 120 мільйонів доларів.

Про це в інтерв'ю "Медузі" заявила помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд.

За її словами, мова йде виключно про обладнання оборонного призначення або несмертельної дії, за допомогою якого українська армія зможе захиститися від нападу.

"Прилади нічного бачення, бронежилети, протирадарні установки", – уточнила Нуланд.

За словами чиновника, на даний момент президент Барак Обама "не санкціонував надання українській армії допомоги у формі бойової зброї, але діють консультації та програми з підготовки персоналу та модернізації озброєння".

"Це пов'язано не тільки з тим, що українська армія несе втрати в ході конфлікту – модернізація армії необхідна, щоб Україна стала сучасною, обороноздатної демократичною країною, для викорінення корупції в збройних силах", – додала вона.

Як відомо, ряд американських політиків, переважно – республіканців, неодноразово закликали Білий дім надати Україні летальне озброєння, однак це питання досі не вирішене.

Наприкінці жовтня американський сенатор, член комітету з озброєнь Джеймс Інгоф заявив, що сенат може прийняти рішення про надання Україні зброї без згоди президента.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування