Мер Донецька: У "ДНР" та "ЛНР" немає потенціалу

Середа, 26 листопада 2014, 15:18

Мер Донецька Олександр Лук'янченко заявляє, що акції сепаратистів в Донецьку були сплановані і проплачені, але запевняє, що не знає ким.

Про це він сказав в ефірі ukrlife.tv.

Лук'янченко заявив, що Донбас завжди був аполітичний. "Тут була тонко розроблена політтехнологами операція з того, щоб відсторонити владу і призвести до хаосу" - сказав Лук'янченко.

На питання, чи були це російські політтехнологи, він сказав: "Я не можу оцінювати які. Я знаю що всі ці заходи був сплановані і проплачені".

Мер Донецька вважає, що конфлікт було би вичерпано, якби українські військові ліквідували угруповання Ігоря Гіркіна при виході зі Слов'янська.

На питання, коли він залишив Донецьк, Лук'янченко сказав: "Залишив Донецьк після зустрічі з Гіркіним на прізвисько Стрілок. Він сказав - не працюватимеш на війну, то ми за законами воєнного часу тебе піддамо затриманню і ... за законом воєнного часу що роблять з політичними ворогами ".
"У середині липня я залишив Донецьк", - сказав Лук'янченко.

При цьому в інтерв'ю Лук'янченко намагався уникнути відповіді на прямі запитання і звинувачення в бік терористів та Росії.

Лук'янченко заявив, що конфлікт "роблять ті, кому вигідно, аби цей конфлікт тривав. Ніхто не хоче бачити сильну Україну в Європі".

На уточнююче запитання, хто саме не хоче бачити сильною України, Лук'янченко відповів: "Сусіди - з усіх боків".

Також на запитання журналіста про те, чи готовий він визнати, що "по той бік" воюють росіяни, політик сказала: "І там, і там воюють слов'яни".

Разом з тим Лук'янченко заявив, що у так званих утворень "ЛНР" і "ДНР" в їх нинішньому вигляді немає перспектив існування.

"ДНР" та "ЛНР" може хтось підібрати, але самостійно потенціалу у них не вистачить. Економіка зруйнована", - сказав він.

При цьому донецькі журналісти, зокрема головред видання "Новости Донбасса" Олексій Мацука, зазначають, що мер відмовляється спілкуватися з незалежними журналістами.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування