ЗМІ: Директор компанії, якій дозволили імпорт електроенергії з Росії, мав проблеми з законом

Середа, 26 листопада 2014, 22:23

Приватне акціонерне товариство "Холдингова компанія "Енергомережа", якому Міненерго України дозволило імпорт електроенергії з Росії, не має жодного досвіду в експортно-імпортних операціях.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на свої джерела.

Згідно з інформацією видання, керівник компанії Дмитро Крючков мав неодноразові проблеми з правосуддям, пов'язані із рейдерством, й імпортом не займався.

"У цьому зв'язку є низка питань і до Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. Вони так само оперативно встигли видати ліцензії постачання електроенергії за нерегульованим тарифом не тільки ПрАТ "Холдингова компанія "Енергомережа", але й новоствореному ТОВ "Енергомережа-експорт-Трейд". Воно вже 20 листопада отримало від регуляторів ліцензію на поставки до 840 млн кВт-год на рік", - додає джерело.

Як відомо, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України дозволило імпорт електроенергії з Росії.

Дозвіл було надано компанії "Енергомережа".

Інформації про "ХК Енергомережа" практично немає. Відомо лише, що до середини 2014 року вона була зареєстрована під назвою "Енергомережаінвест".

Наприкінці липня компанія отримала ліцензію на право поставок електроенергії на п'ять років. За три місяці ліцензія була переоформлена вже на "Електромережу" у зв'язку з "зміною назви юрособи та її місцезнаходження".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування