Кремль пообіцяв французьким праворадикалам 40 млн євро

Четвер, 27 листопада 2014, 11:25

Ультраправа французька партія Національний фронт отримає від російського банку "Перший чесько-російський банк", який пов'язаний з Кремлем, 40 млн євро.

Таким чином попередні 9 млн євро, які вже були надані французьким націоналістам, є лише першим траншем, пише французьке видання Mediapart, яке провело власне розслідування.

Його результати підтверджує зокрема член політбюро Національного фронту.

"Перший транш було виплачено по кредиту в розмірі €40 млн ... транш у розмірі €9 млн прибув, 31 надійдуть згодом", - сказав він.

Інформацію також підтвердує європарламентар від Національного фронту Бернард Моно, пише Euobserver.

"Ми висловили, звичайно ж, необхідність комплексного фінансування в ході обговорень з банком ... до  президентських і парламентських виборів 9відбудуться в в 2017 році) нам потрібно €45 млн", - зазначив він.

"Ми до цього наближаємося крок за кроком. Ми на довгостроковому фінансовому пакеті", - додав європарламентар.

Водночас лідер Національного фронту Марін Ле Пен на своїй сторінці в Twitter назвала інформацію про великий кредит фантазією видання.

"Mediapart втратив голову. Суми, про які воно говорить, є фантазією. Національний фронт отримав €9 млн кредиту. Крапка", - написала вона.

Проте, як стверджує неназваний помічник Ле Пен, вона особисто уклала угоду з банком щодо кредиту під час таємного візиту до Москви у лютому.

Окрім того, як повідомляється, під час перебування у Москві лідера Національного фронту познайомили з рсоійським депутатом Олександром Бабаковим, який став "ключем" до угоди з банком.

Як відомо,  раніше стало відомо, що російський "Перший чесько-російський банк" видав ультраправій французькій партії Національний фронт кредит у сумі 9 мільйонів євро.

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...