У Держдумі пропонують узаконити "чорні списки" іноземців

П'ятниця, 28 листопада 2014, 08:20

Громадянам тих країн, які ввели обмеження на в'їзд для росіян, можуть заборонити в'їжджати в РФ або здійснювати транзитні поїздки через неї.

Відповідний законопроект, що закріплює "принцип взаємності" у взаєминах Росії з іншими державами, внесли депутат Держдуми Різван Курбанов ("Єдина Росія") і сенатор Людмила Бокова, повідомляє російська газета "Коммерсант".

Крім того, парламентарії пропонують встановити додаткові підстави для обмеження в'їзду в Росію для окремих категорій іноземних громадян і осіб без громадянства.

Зокрема, Росія зможе забороняти в'їзд іноземцям та особам без громадянства, які вчинили дії, що загрожують національним інтересам РФ" або "ущемляють інтереси особистості, суспільства, держави".

Законопроект також передбачає можливість заборонити в'їзд в Росію тим, хто вчинив дії, які порушують загальновизнані в РФ національні, історичні, духовні, культурні чи інші соціальні цінності".

Факт вчинення таких дій і тривалість заборони на в'їзд в РФ будуть визначати Держдума або Рада федерації (СФ), приймаючи відповідні постанови.

Окрім того, автори поправок пропонують направляти  іноземців або осіб без громадянства, чиє перебування в РФ було визнано небажаним у спеціальні установи, призначені для осіб, які підлягають депортації.

Як наголошується в пояснювальній записці до проекту, він спрямований "на здійснення збалансованих взаємовідносин РФ з іноземними державами на міжнародній арені".

Нагадаємо, раніше в Росії підтвердили існування списку нев'їзних європейців.

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування