Бойовики порушили "режим тиші" вже 3580 разів, танки противника "кочують" - Тимчук

П'ятниця, 28 листопада 2014, 09:51

Загальна кількість обстрілів російсько-терористичними військами з початку дії "режиму припинення вогню" перевищила 3580.

Такі оперативні дані групи "Інформаційний Спротив" публікує на своїй сторінці в Facebook Дмитро Тимчук.

У Петровському районі Донецька зафіксовано 3 "кочівних" розрахунки 120-мм мінометів бойовиків, які переміщаються на автотранспорті. Після стрілянини розрахунки оперативно згортаються і залишають вогневі позиції. Мінометників прикриває група стрільців. Також у цьому районі зафіксовані позиції РСЗВ супротивника.

До Путиловського мосту в Донецьку продовжують прибувати підрозділи російсько-терористичних військ. Помічено підхід як мінімум 3-х танків з екіпажами з російських найманців. Боєприпаси підвозяться з південного напрямку через Торез.

З позицій в районі н.п.Яковлівка по позиціях українських військ на південь від Авдіївки і в районі кільцевої дороги працюють 2 батареї ствольної артилерії противника (122-мм гаубиці Д-30). Вогонь ведеться з коригуванням та дорозвідкою цілей, помічено ефективне управління артилерійським вогнем на цій ділянці, здійснюване російськими офіцерами.

У районі н.п.Гранітне російсько-терористичні війська зробили нові спроби просування невеликими групами в сторону н.п.Старогнатівка. Спроби закінчилися провалом. Групи противника були вчасно виявлені українськими військами, по них було завдано вогневих ударів.

У смузі Вуглегірськ-Дебальцеве з'явилися "кочують" танки противника. Екіпажі здійснюють прихований вихід на вогневі позиції, 5-6 пострілів і різкий відхід під прикриттям вогню мінометних і кулеметних розрахунків по позиціях українських військ. У районі Вуглегірська українські війська підбили один із таких танків, потім добили з гранатометів.

У район Тельманового прибула "зведена бойова група" російсько-терористичних військ. Склад - російські "казаки" за підтримки декількох БМП і 2 танків.

З боку н.п.Миколаївка і Весела гора противник веде мінометний вогонь по позиціях українських військ в районі н.п.Станиця Луганська і Трьохізбенка. Відзначається низький рівень підготовки мінометників супротивника. Двічі після влучань бойовиками по житловому сектору н.п. Трьохізбенка відкривала вогонь у відповідь українська артилерія, зазначає Тимчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування