Порошенко дав орден "Героя" трьом іноземцям, які загинули на Майдані

П'ятниця, 28 листопада 2014, 10:05

Президент нагородив орденами Героїв Небесної Сотні трьох іноземців – Михайла Жизневського із Білорусі і Зураба Хурцію та Давида Кіпіані з Грузії, які загинули під час "Революції Гідності".

Відповідний документ Петро Порошенко підписав під час зустрічі з батьками Михайла Жизневського, яким передав нагороду їх сина, повідомляє прес-служба президента.

 Фото Михайла Марківа

Глава держави подякував родині за те, що виховали героя, пам'ять про якого назавжди залишиться в серцях українців.

"Ваш син дійсно герой. Він віддав найцінніше – своє життя. І віддав його не тільки за свободу України, але і за те, щоб була демократія і свобода в усій Європі і в усьому світі", - зазначив Порошенко.

В свою чергу, мати Михайла Жизневського розповіла, що в Білорусі її сина вважають "бандитом і нацистом", а на його могилі невідомі постійно зривають український прапор.

Вона висловила сподівання, що звання Героя України дозволить змінити ставлення до Михайла Жизневського.

Порошенко нагадав, що для загиблих героїв "Революції Гідності" було започатковано нагороду – орден Героїв Небесної Сотні.

Президент запевнив, що робить усе можливе для того, щоб Михайло Жизневський отримав звання Героя України, однак зараз закон не дозволяє вручати цю нагороду іноземцям, і потрібне відповідне рішення Верховної Ради.

Він сподівається, що парламент ухвалить необхідні зміни в законодавство.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News