В СБУ кажуть, що спіймали "міністра юстиції ДНР"

П'ятниця, 28 листопада 2014, 10:08

Протягом доби контррозвідка Служби безпеки затримала шістьох поплічників терористів, у тому числі "урядовця" ДНР.

Про це у п'ятницю повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що на Донеччині співробітники контррозвідки СБУ захопили колишнього міліціонера, чиє прізвище фігурувало у списку так званого "уряду" терористів "ДНР".

Так званий "міністр юстиції" та його поплічник, мешканець села Маркове Костянтинівського району Донецької області, були інформаторами у бойовиків та збирали відомості про розташування, кількісний склад та озброєння підрозділів ЗС України у зоні АТО.

Слідчі СБУ розпочали стосовно затриманих кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

У зоні проведення антитерористичної операції контррозвідники затримали коригувальника вогню, жителя села Степне Марийського району Донецької області, який вже кілька місяців був на службі у бойовиків.

Завдання він отримував безпосередньо перед початком обстрілів українських позицій від "офіцера зв’язку" зі штабу незаконного воєнізованого формування. Затриманий скеровував вогонь по силах АТО в районі хутора Таранчук та с. Степне, телефонуючи на "гарячу лінію" терористів, повідомляв про пересування української військової техніки.

На Луганщині СБУ розпочала кримінальне провадження за ст.258-3 Кримінального кодексу України стосовно колишнього голови однієї з рубіжанських громадських організацій. Встановлено, що затриманий ще у квітні-травні ц.р. підбурював антиукраїнські акції у своєму місті, був одним з активних організаторів та учасників незаконного захоплення адміністративної будівлі УСБУ в Луганській області.

Згодом, у складі терористичних формувань організовував викрадення бойовиками проукраїнських активістів Рубіжного, відповідав за облаштування блок-постів "ЛНР" та координував чергування на них бойовиків.

Двох таких "чергових" затримала у Новотошківці оперативна група СБУ. Обидва місцеві мешканці 1963 та 1965 р.н. сприяли діяльності терористичної організації, із зброєю в руках охороняли територію, тимчасово контрольовану бойовиками. Тривають слідчі дії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування