Путін підписав закон про створення ВЕЗ у Криму

Неділя, 30 листопада 2014, 18:24

Президент РФ Володимир Путін підписав федеральний закон "Про розвиток Кримського федерального округу і вільну економічну зону на територіях Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя".

Документ опублікований на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Відповідно до закону, ВЕЗ у Криму створюється терміном на 25 років, який згодом може бути продовжений.

Особливий режим передбачає особливості здійснення містобудівної діяльності та землекористування при розміщенні об'єктів, необхідних для реалізації учасниками ВЕЗ інвестиційних проектів; особливий режим оподаткування відповідно до законодавства РФ про податки і збори; надання у порядку, встановленому бюджетним законодавством РФ, субсидій на компенсацію витрат учасників ВЕЗ.

Юридична особа (індивідуальний підприємець) може бути включено в єдиний реєстр учасників вільної економічної зони, якщо здійснює підприємницьку діяльність у наступних сферах (галузях) діяльності: санаторно-курортна сфера та сфера туризму, сільське господарство, переробна промисловість, високотехнологічні галузі економіки, логістична (портова і транспортна інфраструктура), суднобудування.

На території ВЕЗ зможуть здійснювати діяльність не тільки її учасники, а й інші особи, які такого статусу не мають. Однак учасники ВЕЗ не мають права здійснювати діяльність у сфері надрокористування, розвідки, розробки родовищ континентального шельфу, видобутку корисних копалин.

Обсяг капітальних вкладень в інвестиційний проект, реалізований учасником ВЕЗ, протягом перших 3 років має становити не менше 30 мільйонів рублів, а якщо це суб'єкт малого та середнього підприємництва  - то не менше 3 мільйонів рублів.

Також опублікований підписаний Путіним закон про внесення змін до низки законодавчих актів, які необхідні через прийняття закону про створення ВЕЗ у Криму.

ТАСС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...