Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До "коаліціади" долучилися ще дві партії

Субота, 8 листопада 2014, 14:34

До перемовин про створення коаліції у Верховній Раді VIII скликання, що продовжилися 8 листопада, долучилися ще дві партії - "Батьківщина" та Радикальна партія Олега Ляшка. 

Про це повідомили в ефірі 5 каналу. 

Згідно з повідомленням, за умови, що ЦВК встигне оголосити офіційні результати виборів до  понеділка, 10 листопада, "Батьківщина" пропонує підписати коаліційну угоду вже 11 листопада, а 21 листопада - зібратися на перше засідання ВР.

Учасники перемовин запевняють, що не мають спірних питань щодо пунктів коаліційної угоди. 

Як повідомив у своєму Фейсбук Олег Ляшко, "на засіданні робочої групи в цілому погодили розділ Коаліційної угоди "Реформування національної безпеки і оборони". 

На засіданні також присутні представники добровольчих батальйонів.

Як пізніше повідомив кандидат в нардепи від "Батьківщини" Григорій Немиря, наступне засідання робочої групи з узгодження коаліційної угоди заплановане на 10 листопада.

"Наступне засідання робочої групи в цьому складі планується провести 10 листопада в 15:30", - повідомив він по закінченні консультацій 8 листопада.

"Ми запропонували алгоритм максимального прискорення і завершення роботи над проектом коаліційної угоди з тим, що вже на наступному тижні це можна зробити", - повідомив Немиря.

За його словами, "Батьківщина" пропонує три принципу для прискорення роботи над угодою: "Перше - найкраще це ворог хорошого, другий принцип - чим менше, тим краще, третій - чим швидше, тим краще".

Також, за його словами, у ході сьогоднішніх переговорів було узгоджено розділ угоди, що стосується національної безпеки.

"Ми знайшли формулювання по євроінтеграції України, і першого кроку до отримання статусу члена НАТО", - розповів він.

Також було обговорено питання соціально-гуманітарного блоку угоди.

Як відомо, 30 жовтня керівник виборчого штабу "Блоку Петра Порошенка" Віталій Ковальчук повідомив, що Верховна Рада VIII скликання проведе своє перше засідання орієнтовно 1 грудня. 

За підсумком обробки 100% протоколів, в Раду за партійними списками проходять партії "Народний фронт" (22,14%), "Блок Петра Порошенко" (21,81%), "Самопоміч" (10,97%), "Опозиційний блок" (9,43%), Радикальна партія (7,44%) і "Батьківщина" (5,68%).

Українська правда, 5 канал, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування