Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАТО і РФ 40 разів були на межі "позаштатних ситуацій" з військовим зіткненням - ЗМІ

Неділя, 9 листопада 2014, 19:32

Лише за минулі вісім місяців виникало 40 небезпечних позаштатних ситуацій між Північноатлантичним альянсом та Російською Федерацією, що могли призвести до загибелі людей або до військових зіткнень.

Про це пише Der Spiegel  з посиланнм на дані дослідження британського товариства European Leadership Network.

Так, пасажирський літак скандинавської авіакомпанії ледь не зіштовхнувся із розвідувальним літаком військово-повітряних сил РФ, що не повідомив свої координати, повідомляє Der Spiegel.

"Тут ведеться небезпечна гра з найвищим ризиком. Усі сторони, особливо Росія, мають виявляти стриманість у військових питаннях", -  зазначив екс-міністр оборони Німеччини та член товариства ELN Фолькер Рюе.

Серед особливо критичних небезпечних інцидентів Der Spiegel згадує викрадення співробітника естонських спецслужб та полювання військово-морських сил Швеції начебто на російську військову субмарину.

Ще 11 інцидентів ELN оцінює як серйозні, оскільки вони мали "провокативний" та "агресивний" характер.

Зокрема наприкінці жовтня в НАТО заявили про численні випадки польотів російських військових літаків поблизу повітряного простору ЄС та НАТО.

Як стверджують у протиповітряній обороні Норвегії, російські літаки здійснювали перельоти з баз в Арктиці до Португалії. При цьому вони перебували над міжнародними водами, але настільки близько підходили до державних кордонів членів НАТО, що вже надсилалися літаки перехоплення.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...