Генпрокурор запевняє, що Бакуліним ще займається

Середа, 10 грудня 2014, 10:48

Генпрокуратура проводить додаткові розслідування і перевірку щодо дій екс-глави "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна.

Про це генпрокурор Віталій Ярема розповів в інтерв'ю "Українській правді".

"Ви не дочекаєтеся того часу, коли прокуратурі будуть показувати пальцями на людей і їх будуть затримувати. У нас сьогодні на превеликий жаль багато хто із політиків і громадських діячів взяв на себе право визначати кому потрібно бути за гратами, а кому ні", - нарікає генпрокурор.

"В кожній дії людини, яка притягується до відповідальності, повинен бути склад злочину. Коли питання, пов’язане з Бакуліним, виникло, мені слідчі доповіли, що в його діях немає складу злочину. Але я все-таки поставив завдання відновити кримінальне впровадження, провести додаткові слідчі дії. Не знаю, чому Бакулін вам про це говорить, але додаткові розслідування і перевірка щодо вчинення ним злочину здійснюються", - наголосив Ярема.

Також генпрокурор згадав скандал щодо голови Харківської ОДА Михайла Добкіна.

"Всі говорили, що погана людина, регіонал, антиукраїнець. Ми провели дослідження і отримали висновок Київського науково-дослідного інституту судових експертиз в якому сказано, що в діях Добкіна відсутній склад злочину", - зазначив генпрокурор.

На запитання, як таке можливо, Ярема сказав:

"Ми повинні діяти не інакше, як в рамках закону. Якщо немає складу злочину, слідчі не можуть притягти людину до кримінальної відповідальності".

"Наприклад в мене було сильне бажання притягти до кримінальної відповідальності Володимира Олійника і Ігоря Калєтніка, але так само не міг їх притягнути, тому що є відповідний порядок, визначений КПУ", - пояснив генпрокурор.

"Хоча мною ще п’ять місяців тому було написане подання до Верховної Ради про зняття з них депутатської недоторканості. Чомусь це подання не було внесено на розгляд парламенту. Але як тільки закінчилися їх повноваження, як народних депутатів, ми негайно оголосили підозру, звернулись до суду про обрання Олійнику і Калетнику міри запобіжного заходу.
До цього прокуратура не мала права притягти їх до відповідальності", - розповів Ярема.

"Ще раз почуйте мене: не можу діяти інакше ніж по закону", - резюмував він.

Як повідомлялося, 27 листопада Бакулін заявив УП, що справу проти нього закрито.

Бакуліна затримали 21 березня за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування