Контактна група: бойовики ухиляються від дискусій про припинення вогню

Середа, 10 грудня 2014, 14:29

Контактна група представників України, Росії за спостережання ОБСЄ констатує неготовність лідерів сепаратистів предметно домовлятися про припинення вогню на Донбасі.

Це слідує з заяви групи для преси, датованій 9 грудня і переданій агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

"Тристороння контактна група представників України, Російської Федерації та чинного голови ОБСЄ провела зустріч у Києві 9 грудня 2014 року", - йдеться у заяві.

"Усі учасники висловили занепокоєння тим, що представники деяких регіонів Донецької та Луганської областей України не були належним чином представлені, уникли предметних дискусій щодо припиненню бойових дій і відновлення миру на Донбасі й зірвали консультації, заплановані на сьогодні у Мінську", - говориться в ньому.

Сторони наголосили на необхідності "термінових додаткових зусиль для того, щоб повністю здійснити всі положення Мінського протоколу від 5 вересня й Мінського Меморандуму від 19 вересня, які базувалися на мирному плані президента Порошенка".

За словами представників контактної групи, ці документи "закладають необхідну основу для мирного врегулювання ситуації на Донбасі".

Учасники контактної групи акцентували важливість "активізувати зусилля з припинення вогню, звільнення всіх заручників і незаконно утримуваних осіб, забезпечення захисту кордонів між Україною і Російською Федерацією та поліпшення економічної й гуманітарної ситуації в регіоні".

"У зв'язку з цим, оголошення дня тиші 9 грудня 2014 року є питанням першорядної важливості", - говориться в заяві.

Тристороння Контактна група знову заявила, що вона готова й буде працювати для проведення чергового раунду консультацій із представниками "деяких регіонів" Донецька й Луганської області України якомога швидше.

У Тристоронню контактну групу входять посол Хайді Тальявіні (ОБСЄ), яка виконує спостережну функцію, другий президент України Леонід Кучма, посол РФ в Україні Михайло Зурабов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування