"Автомайданівця" Кобу посадили під "нічний" домашній арешт

Середа, 10 грудня 2014, 15:56

Одного з лідерів "Автомайдану" Сергія Кобу посадили під нічний домашній арешт.

Такий запобіжний захід обрав Печерський райсуд Києва у справі про "хуліганство".

За рішенням суду, Коба має перебувати вдома з 23:00 до 5:00 ранку, повідомив голова МВС Арсен Аваков на спільному засіданні комітету з питань боротьби з оргзлочинністю й корупцією та комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

"Коба Сергій отримав домашній арешт. Зате купа негідників суддів, ДАІшників і прокурорів гуляють на волі... Як би не дійшло до суду Лінча", - пише інший лідер "Автомайдану" Олексій Гриценко у Facebook.

Як пише Марина Гоношиліна, у постанові про приведення до суду сказано: "Коба підозрюється у вчиненні умисних дій, які виразилися у грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю вчиненими групою осіб...".

"А суд веде суддя Вовк! Вовк, ви розумієте? Той суддя, який засадив Луценка (по якому ЄСПЛ визнав неправомірним затримання, арешт і утримання). І по якому взагалі тягнеться цілий шлейф…", - обурюється вона.

"У той же час іде суд над ДАІшником, який незаконно склав рапорт на одного з наших активістів… Процес дуже повільний. Тобто прокурори й менти не можуть нічого зробити з убивцями на Майдані, з ДАІшниками, "Беркутом", покарати винних по трагедії під Іловайськом, з оточенням Януковича, натомість активістів швиденько загрібають", - додає Гоношиліна.

Раніше у середу міліція примусово доставила Кобу до Печерського райсуду Києва для обрання йому запобіжного заходу у справі про "хуліганство". Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Коба тричі не з’являвся за повісткою.

Водночас, товариші Коби заявили, що активіста на під'їзді до Вишгорода Київської області побили й грубо затримали "за сфальсифікованою постановою суду".

"Українська правда", "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування