Батько Вілкула через умовних молодиків лишився головою всіх мерів

Середа, 10 грудня 2014, 16:18

Асоціація міст України, яку очолює батько члена "Опоблоку" Олександра Вілкула – Юрій Вілкул, перенесла на невідомий термін засідання, на якому мала змінити керівництво.

Це випливає з листів, розісланих місцевим, селищним і сільським головам за підписом виконавчого директора Асоціації міст Пітцика.

У листі, який має "Українська правда", зазначається, що засідання перенесено через начебто загрозу нападу 300 молодиків, які повинні були "увірватися до зали засідань, частину учасників заштовхати у сміттєві баки та сміттєвози, чим зірвати проведення конференції (на якій мали обирати нове керівництво АМУ – ред.)".

Далі в листі Пітцик намагається розписати причини такого потенційного нападу.

"Зі змінами у владі у нас з'явилася надія на зміни в місцевому самоврядуванні. З приходом до уряду нашого колеги Гройсмана та за підтримки прем’єра Яценюка розпочалася конкретна робота з підготовки змін до законодавства, спрямованих на реальну децентралізацію", - сказано в документі.

"Діючи як генератори реформ, ми стали для бізнес-груп серйозними ворогами. тому і війна", - зазначив виконавчий директор, підлеглий Вілкулу.

Як відомо, збори Асоціації міст та громад України мали відбутися минулого тижня. На ньому мало відбутися обрання нового керівництва.

Близько половини членів Асоціації висували Садового на цю посаду.

За день до з’їзду його скасували і перенесли на невизначений період, тож Вілкул, раніше підтримуваний Януковичем, і далі залишається головою АМУ.

За інформацією джерел, "сценарій на зрив зборів йшов з адміністрації президента".

 
 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...