Дві третини українців незадоволені життям - опитування

Середа, 10 грудня 2014, 18:39

Дві третини жителів України - 62% - не задоволені своїм нинішнім життям, 54% живуть у стані тривоги.

Про це свідчать дані дослідження громадської думки, проведеного компанією Research&Branding Group, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Сьогодні 62% опитаних українців не задоволені життям, тоді як задоволені 35% респондентів.

Крім того, українці відчувають переважно негативні емоції: тривогу (54%), страх (22%), розгубленість (18%), відчай і песимізм (по 11%). Серед позитивних відчуттів переважають надія (44%) та оптимізм (17%). Порівняно з червнем у жителів України значно посилилося відчуття страху (+8%).

Переважна більшість респондентів (88%) на сьогодні оцінюють економічне становище країни як загалом погане, лише кожен десятий (10%) - як середня.

Переважна більшість опитаних українців (80%) оцінюють політичну ситуацію в країні як нестабільну, тоді як стабільною її вважають лише 4% опитаних жителів країни, ще 16% характеризують політичну ситуацію в наскільки стабільною, настільки й ні.

Компанія Research&Branding Group у період з 20 листопада до 1 грудня 2014 року вивчила громадську думку жителів України (за винятком АРК, Севастополя, Донецької та Луганської областей) щодо їхньої оцінки поточної соціально-політичної ситуації в країні. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення України за регіоном проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності становив 2,132 осіб. Очікувана середня похибка вибірки - ±2,5%.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування