Генштаб нагадав Москві, коли в Україні з'явилися війська РФ

Середа, 10 грудня 2014, 21:54

У Генеральному штабі України нагадали начальнику Генштаба РФ Валерію Герасимову, коли в Україні з'явилися російські війська.

Таку заяву зробив в.о. спікера Генерального штабу України Владислав Селезньов.

"У світлі останніх заяв з боку начальника Генерального штабу РФ генерала армії Валерія Герасимова, хочу нагадати, коли саме з'явилися російські військові на території Донецької та Луганської областей.

Це сталося в березні 2014 на Донбасі, після окупації Криму. Саме тоді перші російські військові, без запрошення, з'явилися на сході України ", - заявив Селезньов.

Він зазначив, що цей факти російські військові самі неодноразово визнавали, після того як потрапляли в полон до українських військових.

"Присутність групи військових РФ на чолі із заступником головнокомандувача збройних сил Сухопутних військ РФ генерал-лейтенантом Ленцовим Олександром Івановичем зумовлена виконанням Мінських домовленостей, які в тому числі підписав і представник Російської Федерації", - заявив Селезньов.

Він нагадав, що робоча група спільного Центру з контролю і координації питань припинення вогню і поетапної стабілізації лінії розмежування сторін на сході України, до складу якого увійшли представники української сторони, моніторингова група ОБСЄ і 76 військовослужбовців ЗС РФ, розпочала роботу 26 вересня.

В обов'язки робочої групи Центру входить реалізація заходів щодо встановлення режиму повного припинення вогню, вона здійснює контроль над припиненням вогню протягом усього періоду стабілізації обстановки на території Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, начальник Генштабу РФ заявив, що представників російських Збройних сил на чолі з генерал-лейтенантом Олександром Ленцовим Росія відправила на Донбас на прохання начальника українського Генштаба Віктора Муженко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...