Росія анонсувала черговий "гумконвой" на 4 ранку п'ятниці

Четвер, 11 грудня 2014, 14:51

Росія має намір відправити черговий "гумконвой" на Донбас у п'ятницю о 4 годині ранку.

Про це повідомив у четвер журналістам начальник Ногінського рятувального центру МНС РФ Олександр Лекомцев, передає російський "Інтерфакс".

"Вантаж з гуманітарною допомогою складається з понад 130 автомобілів, 50 з яких будуть спрямовані в бік Донецька, а 80 - у бік Луганська", - сказав Лекомцев.

За його словами, "у вантажних платформах автомобілів знаходяться продукти харчування, а також необхідне обладнання для відновлення пошкоджених соціальних об'єктів в населених пунктах Донбасу".

"Всього автомобілі перевезуть більше 1 тисячі тонн вантажів", - сказав Лекомцев.

Він також повідомив, що наступна колона з гуманітарною допомогою буде сформована в 20-х числах грудня.

У ній, за його словами, будуть і "новорічні подарунки для дітей Донбасу".

Начальник рятувального центра додав, що водії в складі колони не перший раз перевозять гуманітарну допомогу в бік Донбасу, і висловив упевненість, що нештатних ситуацій по ходу руху колони не буде.

Раніше в РНБО України відзначали тенденіцію посилення обстрілів терористами позицій сил АТО після кожного "гумконвоя" РФ:

"Всі ці гуманітарні конвої, як показав досвід, є тільки підтримкою озброєних людей. В основному передаються боєприпаси, якісь сухі пайки для них, зброю і паливо. Для людей, що проживають на території Донецької та Луганської областей під контролем терористів, нічого не передається . Їх просто використовують ", - сказав Андрій Лисенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування