Путін компенсує друзям втрати від санкцій грошима росіян - ЗМІ

Четвер, 11 грудня 2014, 15:32

Компанії друзів президента Росії Володимира Путіна Аркадія Ротенберга та Геннадія Тимченка після введення санкцій стали отримувати ще більше держзамовлень.

Про це пише Bloomberg.

Видання порахувало, що від моменту запровадження перших санкцій США в березні 2014 року компанії друзів Путіна отримали держзамовлень мінімум на 309 млрд рублів (близько 8,1 млрд доларів за середнім курсом за ці 9 місяців).

Ця цифра виявилася на 12% більшою, ніж компанії Тимчекна і Ротенберга отримали за весь 2013 рік.

Агентство порахувало, що замовлення для компаній тільки цих двох друзів Путіна становить п'яту частину від всіх держзамовлень.

Як написав на своєму блозі опозиціонер Олексій Навальний, "два якихось хріна з гори забирають 20% від усіх державних грошей Росії, що виділяються на держконтракти".

Учасники ринку, які раніше заробляли на держзамовленнях, розповіли Bloomberg, що зараз Ротенберг і Тимченко фактично "монополізували ринок" держзакупівель.

Більш дрібних гравців від держзамовлень, фактично, відтирають.

Тепер же друзі Путіна будують плани щодо поділу підрядів на будівництво газопроводу в Китай "Сила Сибіру", який оцінюють в 770 млрд рублів (14 млрд доларів за нинішнім курсом).

Перші прибутки вже пішли. Зокрема, компанія, пов'язана з Ротенбергом, отримала 94 млн руб. за організацію церемонії запуску будівництва "Сили Сибіру".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News