СБУ затримала чиновницю, яка організувала псевдореферендум

Четвер, 11 грудня 2014, 22:17

Співробітники СБУ затримали у Луганській області голову Кремінської районної ради за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це повідомила прес-служба відомства.

Правоохоронці встановили, що ця чиновниця була одним із організаторів проведення на Кремінщині так званого "референдуму щодо проголошення акту держаної незалежності Луганської народної республіки" 11 травня 2014 року.

"Напередодні, 10 травня, вона зібрала голів сільських та селищних рад у своєму службовому кабінеті та роздала їм отримані від представників терористів печатки із символікою т. зв. "ЛНР" та зображенням двоголового орла. На нараді вона давала чіткі вказівки, як незаконно організувати псевдоопитування та "підраховувати" голоси", - зазначили в СБУ.

Крім того, згідно з інформацією, голова районної ради брала безпосередню участь у прийомі та підрахунку бюлетенів у приміщенні місцевого клубу.

Прокурор Луганської області повідомив затриманій чиновниці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.110 Кримінального кодексу України.

Відповідно до чинного законодавства, посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, вчинене представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднане з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі, карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...