Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ просить перевірити 8 суддів за рішення проти Євромайдану

П'ятниця, 12 грудня 2014, 10:30

Генпрокуратура просить спеціальну комісію перевірити діяльність 8 суддів Апеляційного суду Києва, які ухвалювали рішення проти активістів Євромайдану.

Про це у п’ятницю повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

За дорученням генпрокурора Віталія Яреми його заступник Віктор Шокін, надіслав до Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції 8 заяв про проведення перевірки діяльності суддів Апеляційного суду Києва, які у листопаді 2013 – лютому 2014 ухвалювали рішення про залишення без змін ухвал про обрання запобіжних заходів у виді тримання під вартою відносно учасників мирних акцій протесту.

Це було зроблено на виконання вимог закону "Про відновлення довіри до судової влади в Україні".

Як повідомлялося раніше, Генпрокуратура надіслала 48 заяв до Тимчасової спеціальної комісії, з метою перевірки суддів, які ухвалювали рішення стосовно учасників масових акцій протесту.

Відповідно до вимог вказаного закону суддя загальної юрисдикції підлягає перевірці Тимчасовою спеціальною комісією у разі прийняття ним одноособово або у колегії рішень, пов’язаних з обмеженням прав учасників мирних акцій протесту у листопаді 2013 - лютому 2014.

Як відомо, робота комісії зараз заблокована, оскільки в ній немає кворуму

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування