Венеціанська комісія не стала "зарубати" люстрацію: Соболєв і Ко переконали

П'ятниця, 12 грудня 2014, 11:58

У п’ятницю на засіданні Європейської комісії "За демократію через право", більш відомої як "Венеціанська комісія", представники української влади змогли переконати експертів ВК відмовитися від безапеляційної критики на адресу закону про люстрацію.

Про це "Європейській правді" повідомило інформоване джерело в Раді Європи.

"Зрештою було ухвалено проміжне рішення Венеціанської комісії, але саме проміжне, не остаточне", - розповів співрозмовник "Європравди".

"Це рішення вітає готовність української влади співпрацювати з Венеційською комісією, щодо внесення до закону про люстрацію таких змін, які би привели її у відповідність до української Конституції та до європейських стандартів.

За домовленістю, очікується, що експертів Венеціанської комісії здійснять подорож до України на початку наступного року, щоби продовжити обговорення (даного закону та змін до нього)", - розповіло джерело Європейської правди про домовленість, яку досягнуто за підсумками засідання ВК.

Таким чином, швидше за все, Венеціанська комісія повернеться до розгляду цього питання на наступному засіданні - в березні. 

Інформацію про відхилення жорского проекту підтрвердив також народний депутат Леонід Ємець, співавтор закону про люстрацію.

Як повідомляла Європейська правда, експерти підготували до нинішнього засідання  надзвичайно критичний документ, надіславши його в Київ для ознайомлення.

У підсумковому розділі даного проекту  не виявилося жодного пункту про відповідність закону "Про очищення влади" нормам Ради Європи, а була лише критика та зауваження на адресу люстраційного закону.

В четвер представники Києва направилися до Венеції, щоби переконати експертів не голосувати за наджорсткий висновок. Аргументом української сторони на користь перегляду є той факт, що при підготовці рішення експерти ВК не консультувалися з Києвом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News