До активістки, яка подарувала Пореченкову іграшковий пістолет, прийшли з обшуком

П'ятниця, 12 грудня 2014, 15:45

У Москві в квартирі громадської активістки Катерини Мальдон, яка в листопаді вручила акторові Михайлу Пореченкову медаль "За Лугандон", провели обшук.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"…Якісь покидьки влаштовують мені обшук... Забирають усю літературу, плакати (кримінального нічого немає), українські прапори, значки, вінки...", - йшлося в повідомленні.

За словами активістки, правоохоронці не пред'явили ніяких документів, і не склали опису вилучених речей.

 Фото з Facebook Мальдон

Активістка також повідомила про зникнення під час обшуку з квартири 40 тисяч рублів, які їй "пообіцяли віддати на допиті".

За даними видання "Росбалт", співробітники поліції нібито заявили, що обшук проводиться у зв'язку з тим, що під'їзд, в якому знаходиться квартира, був розписаний проукраїнськими написами і зображеннями: "Слава Україні", "Спасибі за підтримку", прапором "Правого сектора", визнаного в Росії екстремістською організацією, і портрет Степана Бандери.

Нагадаємо, що 4 листопада на прем'єрі вистави "Трамвай "Бажання" в МХТ імені Чехова Мальдон влаштувала антивоєнну акцію, коли актори вийшли на поклони. Тоді вона кинула іграшковий пістолет Михайлу Пореченкову зі словами:"На, Міша, ти ж любиш постріляти! Застрель мене!".

30 жовтня Пореченков відвідав позиції бойовиків біля Донецького аеропорту та стріляв з кулемета по позиціях українських військових. Він використовував екіпіровку зі словом "Преса".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування