Розенко: Підвищення пенсійного віку — шлях в нікуди

П'ятниця, 12 грудня 2014, 21:56

Підвищення пенсійного віку не принесе бюджету Пенсійного фонду бажаного ефекту.

Про це сказав міністр соціальної політики України Павло Розенко у програмі "Вікна-Новини" на телеканалі "СТБ".

"В інтернеті зараз "гуляє" маса документів, маса матеріалів. Це навіть не документи, це якісь робочі моменти, які в тому числі й проговорюються. Але я от як експерт з іншої точки зору кажу про те, що підвищення пенсійного віку - це шлях в нікуди. Він нічого не дає для пенсійної системи", - заявив Розенко.

Він запевнив, що не буде й "урізання пенсій". Однак при призначенні пенсій уряд має намір застосовувати "інші принципи нарахування", тобто, йдеться про уніфікацію пенсійного законодавства і справедлий підхід у визначенні розмірів пенсійних виплат.

При цьому міністр пообіцяв проводити реформи поступово й прозоро.

"Повірте, ми не будемо проводити реформи шляхом шокової терапії для суспільства. Якщо будуть визрівати якісь рішення, вони будуть робитися поступово. Ми будемо інформувати суспільство про кожний крок, який робить уряд", - сказав Розенко.

Раніше повідомлялося, що у Міністерстві фінансів нібито планують зекономити близько 4,3 млрд гривень шляхом підвищення пенсійного віку чоловікам та жінкам до 65 років.

Про сказано в рекомендаціях щодо зміни в законодавство, підготовлених Міністерством фінансів для оптимізації витрат з держбюджету.

Укрінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...