У Путіна немає довгострокової стратегії щодо України - Штайнмаєр

Субота, 13 грудня 2014, 12:08

Дії РФ на сході України свідчать про те, що у Кремля  немає довгострокової стратегії чи плану.

Таку думку висловив міністр закордонних справ німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр в інтерв´ю німецькому виданню Taz.

"Є справді багато зусиль пояснити зовнішню політику Росії, в тому числі, всі дії Росії в Україні, довгостроковою стратегією та генеральним планом. Це не моє сприйняття", -відзначив він.

"В різних фазах протягом десяти місяців конфлікту було іноді більше, іноді менше підтримки сепаратистів в східній Україні, а іноді  більше або менше військового втручання. Що не свідчить про якийсь генеральний план", - зауважив глава МЗС Німеччини.

За його словами, конфлікт в Україні є найбільш небезпечними для Європи протягом десятиліть.

Саме тому, вважає Штайнмаєр, не варто недооцінювати значимість підписаних мінських угод.

Міністр підкреслив, що відповідальність за конфлікт основною мірою лежить на РФ, проте водночас відзначив, що Захід не використав усі моливості для діалогу з Росією.

"Це відноситься і до діалогу про сумісність різних торговельних угод між ЄС та Україною з одного боку та Україною і Росією з іншого. Але факт залишається фактом, що відповідальність за загострення ситуації, яка почалася з анексії Криму, основною мірою лежить на російській стороні",  - наголосив він.

Раніше Штайнмаєр заявив, що найгостріша фаза військового конфлікту на Донбасі подолана і найближчими днями та тижнями настане відчутне полегшення.

Європейська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News