Проїзд у Києві подорожчає у січні-лютому – Кличко

Неділя, 14 грудня 2014, 10:47

Вартість проїзду у комунальному транспорті може зрости удвічі уже у січні наступного року.

Про це в інтерв’ю "Радіо Свобода" заявив мер Києва Віталій Кличко.

"Я думаю, що ціни ми зможемо підвищити наступного року, це перший чи другий місяці. Січень чи лютий", - сказав міський голова, відповідаючи на питання, коли точно подорожчає вартість проїзду.

При цьому він прогнозує, що проїзд у метро зросте удвічі (на 2 гривні, до 4 гривень) за поїздку, а от у наземному транспорті лише на 1 гривню (тобто до 2,5 гривні).

"На інші види транспорту також підвищення буде, не таке значне, як на метро. Планується підвищення на 1 гривню", - сказав мер.

Він додав, що в цьому питанні влада відштовхується від збільшення вартості електроенергії, енергоносіїв, тож підняття вартості проїзду є вимушеним.

Як відомо, Київська адміністрація пропонує підвищити тарифи на проїзд у комунальному транспорті у 2 рази: на метро та міську електричку до 4 гривень, наназемний транспорт – до 3 гривень за одну поїздку. Наразі триває громадське обговорення тарифів. 

Мерія мала намір підвищити вартість проїзду в комунальному громадському транспорті з 1 лютого. 

Як зазначив голова метрополітену Віктор Брагінський, підвищення тарифів дасть змогу підприємству отримати близько 1,5 мільярда гривень річного доходу.

Депутат Київради, екс-мер Києва Олександр Омельченко ініціює скасування низки пільг на проїзд у столичному метро.

КП "Київський метрополітен" уже почав готуватися до переходу на нові тарифи. Зокрема, з 1 листопада введено нові проїзні квитки.

Також підземка повністю переходить на автоматизовану систему проходу пасажирів, а жетони будуть поступово вилучені з обігу.

Українська правда. Київ 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News