Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ не дозволила переправити бойовикам 41 тонну вибухівки

Понеділок, 15 грудня 2014, 15:08

Служба безпеки перекрила канал постачання ватажкам незаконних воєнізованих формувань так званої "ДНР" вибухових речовин для вчинення диверсій у зоні АТО та за її межами.

Про це у понеділок повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що у Запорізькій області співробітники СБУ затримали вантажівку із 41 тонною речовини для виготовлення вибухівки.

Встановлено, що вибухові матеріали постачалися на вуглевидобувні підприємства Донбасу у рамках довгострокових угод.

Однак більшість шахт, яким призначалися ці поставки, знаходяться на тимчасово підконтрольній бандформуванням території. Більшість із цих об’єктів видобуток вугілля призупинила, або контрабандно переправляє продукцію до Росії.

За даними СБУ, терористи захоплюють завезену на цю територію вибухівку та використовують її для організації диверсій на об’єктах промисловості, транспортної інфраструктури Луганської і Донецької областей.

Крім того, ватажки бандформувань надають цю вибухівку підпільним диверсійно-підривним групам, які намагаються дестабілізувати ситуацію у мирних регіонах. На незаконно утримуваних терористами територіях організовано спеціальні тренувальні табори для навчання найманців підривній справі.

Слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування