Україна не поспішатиме із заявкою до НАТО, щоб мати більше шансів - Яценюк

Понеділок, 15 грудня 2014, 18:43

Україна не буде подавати заявку на членство в НАТО ближчим часом, хоча прем’єр Арсеній Яценюк налаштований на отримання повноцінного  членства України в альянсі якомога швидше.

Про це Яценюк заявив на спільній прес-конференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом в штаб-квартирі НАТО, передає з Брюсселю кореспондент Європейської правди.

"Я особисто хотів би, щоби ми пройшли це шлях якомога скоріше. Але я не думаю, що хтось  буде щасливий, якщо ми подамо заявку (на членство в альянсі) вже завтра", - сказав він.

 "Можна подати заявку вже сьогодні, але це не означає, що вас приймуть. А для того, щоби подати заявку і у підсумку стати членом (альянсу), перше що необхідно – прийняти зміни до закону(скасувати позаблоковий статус в законі "про засади зовнішньої та внутрішньої політики") і відкрити дорогу для членства", - додав Яценюк.

За його словами, прем’єр та президент мають спільне бачення шляху інтеграції України до НАТО. За їх домовленостями, цей шлях складатиметься з 4 кроків.

"Перший крок – змінити позаблоковий статус України... Другий крок – провести реформи... Третій крок – провести референдум... І лише четвертий крок – якщо ми отримаємо підтримку на цьому референдумі, ми будемо готові приєднатися до  альянсу. Це – наша дорожня карта. І ми будемо йти саме цим шляхом", - заявив глава уряду.

Як повідомляла Європейська правда, під час відвідин штаб-квартири НАТО Арсеній Яценюк заявив про наміри України приєднатися до альянсу.

"Раніше я говорив, що НАТО немає на нашому радарі. Тепер картинка на радарі змінилася. Ми бачимо на ньому російські танки, літаки та російських солдат" - пояснив він мотиви зміни своєї позиції.

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...