Українці більше не обслуговують російську ракету "Сатана"

Вівторок, 16 грудня 2014, 10:38

Українські розробники більше не проводять техобслуговування російської ракети РС-20В "Воєвода" (за західною класифікацією SS-18, "Сатана").

Про це журналістам у вівторок заявив командувач Ракетних військ стратегічного призначення (РВСП) генерал-полковник Сергій Каракаєв, повідомляє "Інтерфакс".

"Конструкторське бюро "Південне" та інші українські підприємства виведені з кооперації промисловості, що забезпечує підтримку ракетного комплексу "Воєвода" в технічній готовності", – сказав він.

Каракаєв повідомив, що українські фірми замінив Державний ракетний центр імені Макєєва.

"Прийняті рішення дозволять зберегти у складі РВСП комплекс "Воєвода" до 2022 року, з урахуванням продовження терміну експлуатації комплексу до 30 років", – повідомив він.

Ракетний комплекс "Воєвода" розроблений КБ "Південне" імені Янгеля і серійно виготовлявся на Південному машинобудівному заводі (обидва – Дніпропетровськ). Початковий гарантійний термін експлуатації комплексу, прийнятого на озброєння РВСН в період 1988-1992 років, становив 15 років.

Раніше повідомлялося, що Україна і Росія підписали міжурядову угоду про продовження терміну експлуатації ракетного комплексу в кінці лютого 2006 року. Велися переговори про продовження термінів дії цієї угоди.

Маса міжконтинентальної балістичної ракети РС-20В "Воєвода" становить 211 тонн. Вона здатна нести 10 ядерних бойових блоків по 0,5 мегатонни на відстань до 11 тис. км. Ракета РС-20 оснащена потужним набором засобів подолання систем протиракетної оборони.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування