Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соболєв: Горілки і цигарок не було у гуманітарці від Ахметова

Вівторок, 16 грудня 2014, 12:47

Машини з горілкою і цигарками, які були зупинені на кордоні, не належать до гуманітарної допомоги, яку надсилає фонд Рината Ахметова.

Про це "Українській правді" повідомив депутат Єгор Соболєв, який перебував при дослідженні конвою з допомогою Ахметова та під час затримання машин з горілкою на іншому блокпосту.

"Вчора ми були в розташуванні "Дніпра" під Донецьком. Саме там він зупинив гуманітарний конвой від Ахметова. Там справді крупи, макарони і соки у величезних промислових партіях", - повідомив Соболєв.

"Фотографії сьогоднішні з алкоголем і цигарками – це з Луганщини, це розташування батальйону Донбас. Там були товари, які за документами належать різним фірмам, як зокрема та машина з горілкою, яка йшла в Стаханов до козачків Мозгового від якогось СПД, яке теж прописана в Стаханові. Це не машини Ахметова. За документами, це машини різних підприємців з луганської області", - сказав Соболєв.

За його словами, машини з гуманітарною допомогою фонду Ахметова в понеділок станом на вечір залишались на блокпосту під Донецьком під охороною батальйону "Дніпро".

"Ми вчора питали бійців "Дніпра", що вони збираються робити з гуманітаркою, вони сказали, що в них є кілька варіантів. Або  вони обміняють всі продукти на своїх полонених, або хоча би на тіла вбитих товаришів, такі прецеденти вже були. Або, якщо сепаратисти відмовляться, тоді роздадуть ці продукти населенню регіонів, які вони оберігають від російського вторгнення, бо там є серйозні проблеми з постачанням товарів першої необхідності", - розповів Соболєв..

Щодо машин з алкоголем, затриманих на Луганщині, Соболєв зазначив, що "Донбас"  точно всі горілчані і тютюнові вироби "нікуди випускати не буде, це точно не товари першої необхідності".

"Це ж звичайне баригування! Вони, спокійно провозять товари туди і сюди. На питання, де вони сплачують податки і кому, вони не можуть відповісти. До того ж весь час намагаються підкупити бійців "Донбасу", пропонуючи гроші, щоб дозволили пройти кожній машині. Пропонують від 5 до 20 тисяч гривень за машину. Бійці на це не йдуть, і кажуть, що алкоголь і тютюн буде затримуватись", - зазначив Соболєв.

Соболєв також додав, що разом з депутатами Семенченком і Пастухом, з якими був в обох регіонах,  обговорює закон, "який би повністю заборонив торгівлю з окупованими територіями".

"Тому що, це підло давати гроші і забезпечувати терористів, а вони потім вбивають наших солдатів", - сказав він.

Між тим посол США Джефрі Паєтт вважає, що "треба дозволити доставку усієї справжньої гуманітарної допомоги цивільним жертвам російської агресії на Донбасі".

"Український уряд зазначив, що Фонд Ріната Ахметова привіз найнеобхіднішу допомогу тисячам постраждалих сімей. Ми сподіваємося, що інші заможні українці також будуть докладати зусиль та ресурси, аби допомогти цим безневинним жертвам", - зазначив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування