Лукашенко вимагає від Путіна ясності у відносинах

Вівторок, 16 грудня 2014, 14:02

Президент Білорусі Олександр Лукашенко насторожений позицією російської влади щодо республіки і хоче з'ясувати, які цілі вона переслідує насправді.

Про це Лукашенко заявив у вівторок на засіданні Ради безпеки республіки в Мінську, передає Інтерфакс-Україна.

"Поведінка сьогодні нашого східного рідного брата не може не насторожувати. Але ми поки не робимо з цього якихось висновків, я в тому числі, до розмови з президентом Росії", - заявив Лукашенко у вівторок на засіданні Ради безпеки республіки в Мінську.

"Я хочу все-таки з'ясувати: навіщо потрібна така політика Російської Федерації стосовно Білорусі", - додав президент Білорусі.

Лукашенко підкреслив, що, незважаючи на наявні проблеми в білорусько-російських відносинах, в Мінську не схильні драматизувати ситуацію.

"Ми не драматизуємо ситуацію, ще раз підкреслюю. Ми просто хочемо ясності. Але не враховувати це, звичайно ж, не можна", - сказав білоруський президент.

При цьому він звернув увагу, що раніше Москва і Мінськ прийшли до висновку про те, що проблеми в білорусько-російських відносинах можуть бути тільки економічного плану.

"Ми з вами колись констатували, що головні загрози для нашої країни криються в економіці, інший якоїсь загрози, в тому числі з боку неурядових організацій, якоїсь радикальної опозиції, ще чогось, немає і бути не може. Більш-менш влада ще відповідає інтересам народу. Незважаючи на те, що у нас деякі крила опустили і перестали працювати, народ терпить цю владу", - зауважив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News