Яценюк: На армію йде 95 мільйонів гривень в день

Вівторок, 16 грудня 2014, 14:40

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна витрачає на армію 95 млн грн на день.

Про це він заявив у вівторок, виступаючи на конференції Центру європейської політики в Брюсселі, присвяченій пріоритетам нового Кабінету міністрів України, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми опинилися перед викликами, і ми знаємо, як відповісти на ці виклики. Але нам потрібно робити це разом з нашими європейськими партнерами, країнами "Великої сімки", щоб пройти дуже важкий 2015-й і отримати певне зростання і стабілізацію в 2016-му", - наголосив Яценюк.

За його словами, перший виклик для України - з безпеки, "пов'язаний з російською агресією", другий - "економічний, пов'язаний з проблемами безпеки".

Як заявив прем'єр, уряд України вже оголосило свій план реформ і додав, що "з нуля" було створено Національну гвардію України: "Наші витрати на армію величезні - близько 95 млн грн на день. Це дуже сильне навантаження для державного бюджету".

Яценюк сказав, що уряд України цінує підтримку світової спільноти. Він зазначив, що загальний обсяг допомоги, отриманий Україною від МВФ, Світового банку, країн Великої сімки, - близько $ 9 млрд: "Ми залучили близько 9 млрд доларів і цього року виплатили нашим кредиторам 14 млрд. доларів".

Разом з тим, за словами прем'єра, уряд України очікує мінус 7% ВВП: "Україна втратила до 20% економіки - через російської агресії в Криму, Донецьку і Луганську, що великий вплив на становище української економіки. Промислове виробництво впало на 10% . Але незважаючи на це в цьому році ми зібрали на 5% більше податків і зборів, у порівнянні з 2013-м ".

Як повідомлялося, в понеділок підсумкова спільна прес-конференція прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і представників керівництва ЄС продемонструвала розбіжність у поглядах на потреби України в наданні невідкладної фінансової допомоги.

Так, Яценюк заявив, що гроші потрібні "на вчора", а Єврокомісія висловила готовність надати фінансову допомогу тільки після реформ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News