МЗС РФ традиційно розкритикував доповідь ООН по Україні

Середа, 17 грудня 2014, 10:24

Міністерство закордонних справ Росії вважає восьму доповідь спостережної місії ООН в Україні необ'єктивною.

Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства.

Зокрема, в МЗС незадоволені тим, що вина за порушення перемир'я покладається лише на бойовиків. Росіяни впевнені, що саме українські силовики обстрілюють житлові квартали з артилерійських знарядь.

Як приклад наводиться обстріл школи в Донецьку 5 листопада, хоча, згідно з аналізом, він був здійснений з напряму, контрольованого бойовиками.

Також МЗС РФ вважає, що в ООН промовчали про застосування українськими військовими касетних і фосфорних боєприпасів.

"Не можемо погодитися з оцінкою місцевих виборів, які відбулися 2 листопада в Донецьку та Луганську і які повністю відповідали мінським домовленостям", – вважає відомство.

Російське МЗС також не розуміє, чому в доповіді нічого не говориться про нібито існуючі у всій Україні проблеми, "в тому числі в галузі свободи слова, зборів, становища національних та релігійних меншин, розпалювання ненависті і ворожнечі".

У той же час росіяни залишилися задоволені констатацією гуманітарної катастрофи на сході України, яка настала, зокрема, через відмову української влади виплачувати соцдопомогу.

МЗС РФ також пише, що "правозахисники ООН засуджують численні факти порушень прав людини українською владою і силовиками", однак нічого не говорить про засуджень таких дій з боку бойовиків.

Російське відомство висловило надію, що в майбутньому звіти спостерігачів "стануть більш об'єктивними" і заявило, що Крим вже нібито є частиною Росії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News