Одеська влада хоче купувати електрику в російської компанії в Придністров'ї

Середа, 17 грудня 2014, 14:21

"Одесаобленерго" опрацьовує можливість закупівлі електроенергії у Молдавської ДРЕС, розташованої в невизнаній Придністровській молдавській республіці.

Про це в ході зустрічі з представниками найбільших підприємств Одеської області заявив місцевий губернатор Ігор Палиця, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, обласний дефіцит потужності в пікові години становить 350 МВт. При цьому Молдавська ГРЕС готова продавати від 300 до 600 МВт за ціною 5,5 – 5,8 цента за кВт/год.

Палиця зазначив, що вже кілька разів звертався з цим питанням до Кабінету міністрів, однак не отримав позитивної відповіді. Тому зараз йдеться про взаємини між "Одесаобленерго" і Молдавською ДРЕС.

Молдавська державна районна електростанція – велика теплова електростанція, розташована в місті Дністровськ на березі Кучурганського лиману в невизнаному Придністров'ї. Вона була запущена в експлуатацію в 1964 році.

Загальна потужність станції становить 2520 МВт. Станція має можливість виробляти електроенергію з використанням природного газу, вугілля та мазуту.

ЗАТ "Молдавська ДРЕС" у 2005 році було приватизоване і потім увійшло до складу російської групи "Інтер РАО ЄЕС".

Як відомо, останнім часом в Україні виробляються віялові відключення електрики через брак енергоносіїв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування