Адвокат Савченко: Росія утримує 30 українських військовополонених

Середа, 17 грудня 2014, 14:56

Росія утримує близько 30 українських військовополонених у різних слідчих ізоляторах.

Про це українським журналістам у Москві повідомив адвокат української льотчиці Надії Савченко Марко Фейгін, передає УНИАН.

"З того що нам відомо від правозахисників і деяких українських громадян, родичів тих, хто виявився в полоні під Іловайськом і був переданий у Росію, ми знаємо, що мова йде про три десятки людей", - сказав він.

За словами Фейгіна, серед цих 30 українських полонених, утримуються в російських СІЗО, військовослужбовці різних "парамілітарних утворень", військовослужбовці Збройних сил України й регулярних частин.

"Вони перебувають у різних слідчих ізоляторах. Це підтверджує низка правозахисних організацій, які займаються їхньою долею", - сказав він.

Фейгін зазначив, що в цій ситуації український МЗС має звернутися в російський МЗС, звернутися до слідчого комітету щодо осіб, які притягнуті по кримінальній справі, по якій проходить також Савченко, і вимагати представити цей список громадян України.

За його словами, успіх у справі Савченко стане прецедентом і буде сприяти звільненню інших українських військовополонених.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування