СБУ затримала росіянина, який намагався вкрасти український військовий літак

Середа, 17 грудня 2014, 15:28

У Миколаєві СБУ затримала громадянина Росії, підозрюваного у спробі організації викрадення російськими спецслужбами українського військового літака.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Встановлено, що іноземець прибув на Миколаївщину за завданням російських спецслужб для організації сепаратистських заходів", – сказано у повідомленні.

Відомство повідомляє, що 30-річний росіянин є одним із співорганізаторів антиукраїнських мітингів у Миколаєві біля Меморіалу слави Героям-Ольшанцям у березні.

"Іноземець підбурював українців до непокори чинній владі, агітував за від’єднання Миколаївщини від України із перспективою створення разом з південними областями та АР Крим т.зв. "нового федерального округу".

Після невдачі він тривалий час переховувався від кримінальної відповідальності та підтримував контакти зі своїми кураторами.

Спробу викрасти український літак за аеродрому Кульбакіно він здійснив наприкінці листопада за допомоги завербованого мешканця Миколаєва. Помічника також було затримано. Встановлено, що росіянин влаштовував зустріч українця з російським офіцером у Бєлгороді, на території Росії.

Під час обшуку помешкання зловмисника вилучено псевдорішення так званої народної ради Миколаєва про обрання його головою ради, а також ватажком загонів самооборони, датовані березнем, "розпорядження" щодо проведення 16 березня незаконного референдуму та інші матеріали антиукраїнського змісту.

Росіянина ув’язнила на 60 діб, ведеться розслідування.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування