Україна оштрафувала російські авіакомпанії на 300 мільйонів за польоти в Крим

Середа, 17 грудня 2014, 16:27

Україна оштрафувала 27 російських авіакомпаній на суму близько 300 млн гривень за порушення повітряного простору анексованого Росією Криму.

Про це на брифінгу сказав речник Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс, повідомляють "Українські новини".

"За ознаками порушень ст. 29 Повітряного кодексу України до 27 російським авіакомпаніям застосовані фінансові санкції у вигляді штрафів. Всього винесено 2193 постанови на загальну суму близько 300 млн гривень", – сказав він.

Він також додав, що 5 грудня МЗС спільно з представниками Генпрокуратури та СБУ провели міжвідомчу нараду для розробки алгоритму подальших кроків, спрямованих на протидію порушенням Росією режиму закритих портів та аеродромів.

Він уточнив, що під фінансові санкції Україна потрапляють, зокрема, "Аерофлот" і "Трансаеро".

Також Перебийніс заявив, що МЗС вимагає від Молдови, Італії, Кіпру, Португалії та Мальти пояснити присутність суден під їх прапорами в морських портах анексованого Росією Криму.

"МЗС звернувся з нотами до країн суден-порушників з проханням надати офіційні пояснення щодо порушень порядку в'їзду і виїзду на тимчасово окуповану територію України", – сказав він.

Перебийніс повідомив, що, за даними Держінспекції з безпеки на морському та річковому транспорті, у закритих Україною морських портах Криму зафіксовано присутність 99 суден: 48 – під прапором Росії, 4 – Молдови, 2 – Італії, 2 – Кіпру, 1 – Португалії, 1 – Мальти і решта суден – під прапорами острівних держав.

"На підставі інформації Мінінфраструктури, МЗС офіційно інформує Міжнародну морську організацію про недотримання іноземними державами конвенції ООН з морського права 1982 року та інших міжнародних документів", – додав він.

За словами Перебийніса, станом на першу декаду грудня Генпрокуратура вже відкрила і розслідує 69 кримінальних справ щодо згаданих правопорушень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування