Путіна дивує, що Україна не купує вугілля в бойовиків

Четвер, 18 грудня 2014, 12:14

Президент Росії Володимир Путін здивований, що центральна влада України не купує вугілля на території, контрольованій проросійськими бойовиками, навіть після втручання РФ.  

"Потрібно поважати людей, які живуть на південному сході України. Потрібно відновлювати економічні зв'язки", - сказав він на прес-конференції в Москві в четвер.

"Ось, відомо, що значна частина електроенергетики України працює на донбаських вугіллях. Але досі не купують!.. Нас просили натиснути на південний схід України, на Донбас, для того, щоб гірники погодилися постачати (вугілля) – але досі не купують!", - обурився Путін.

"Чому? Тому що закрили всі банки. Неможливо розплатитися… Ось мені колеги буквально позавчора сказали: так, ми готові платити, ми перерахували передоплату. З'ясовую: немає ніякої передоплати. На картки нібито гірникам. Але картки не працюють!", - заявив він.

"І так по кожному питанню", - стверджує Путін. 

Як відомо, в Україні почали економити електроенергію і вимикати світло через брак вугілля для ТЕС. Представники влади заявляють, що на Донбасі стоять запаси вугілля, які належать України, – але складність у тому, щоб доставити його з зони АТО.

Між тим, є застереження, що купувати будь-що у бойовиків і сепаратистів означає спонсорувати тероризм та заохочувати розкол України. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування