Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обама підписав нові санкції для РФ, але вводити їх поки не планує

Четвер, 18 грудня 2014, 22:29

Президент США Барак Обама підписав "Акт на підтримку свободи в Україні", який уповноважує його ввести нові санкції проти РФ.

Аодночас вводити нові обмежувальні заходи Обама поки не планує, йдеться в його заяві, передає Європейська правда.

"Підписання закону не сигналізує про зміни у політиці адміністрації США щодо санкційної політики, яку ми ретельно формулюємо відповідно до подій в Україні та координуємо із нашими союзниками та партнерами.", - говориться в повідомленні.

"На даний момент, адміністрація США не планує запроваджувати санкціївідповідно до цього закону, але документ дає адміністрації США додаткові повноваження, які можуть бути використані, коли цього вимагатимуть обставини", - відзначив Обама.

Як зазначається, адміністрація президента США і надалі тісно працюватиме з союзниками та партнерами у Європі та світі, щоб реагувати на ситуацію в Україні.

"Ми знову закликаємо Росію закінчити окупацію та спробу анексії Криму, припинити підтримку сепаратистів на сході України та виконати забов'язання відповідно до мінських угод", - наголосив президент США.

"Ми готові скасувати санкції, якщо Росія піде на необхідні кроки", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Конгрес США ухвалив законопроект "Акт підтримки свободи в Україні", який передбачає надання Україні озброєння та статусу союзника поза НАТО та уповноважує ввести нові санкції проти РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...