The Washington Post присудила Лаврову "чотири Буратіно" за брехню

П'ятниця, 19 грудня 2014, 10:17

Впливова американська газета The Washington Post впіймала міністра закордонних справ Росії на брехні про те, що 80% членів Конгресу США ніколи не виїжджали за кордон.

"Конгрес – дуже специфічна група людей, більше 80% яких ніколи не залишали межі США, вони живуть у своєму власному світі, тому я не здивований їх русофобією, яка в даний момент проявляється в Конгресі", – заявив Лавров 16 грудня в інтерв'ю каналу France 24.

Видання зазначає, що ця заява була поширена багатьма світовими виданнями.

Але виявилося, що це – брехня.

The Washington Post перевірила відомості про подорожі членів конгресу, доступні онлайн (члени Конгресу зобов'язані звітувати про всі свої як внутрішні, так і зарубіжні подорожі) за 2013 рік, а також звернулася до спеціалізованої організації LegiStorm, яка займається контролем витрат і подорожей конгресменів.

Виявилося, що за період з 1 січня 2000 року по 17 грудня 2014 за межі США по робочих справах виїжджали 453 члени Конгресу, тобто 84% його складу. При цьому 13 конгресменів відвідували Росію.

Видання підкреслює, що аналіз міг бути неповним і загальна кількість законодавців, які виїжджали за межі США, була ще більшою.

Також The Washington Post не враховувала приватні подорожі конгресменів за кордон.

Російський МЗС відмовився відповідати на запит газети.

Таким чином, твердження Лаврова було спростовано з точністю до навпаки, за що видання присудило йому традиційну оцінку брехні на рівні чотири Піноккіо або, в більш зрозумілих для російського міністра термінах – Chetyre Buratino.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування